Nettbutikk

Bjerke: Derfor prøver vi å slå ned på «flipping» av populære klokker

ROLEX-FORHANDLER: Urmaker Bjerke. | Foto: Unsplash / Klokkr

Bjerke: Derfor prøver vi å slå ned på «flipping» av populære klokker

ROLEX-FORHANDLER: Urmaker Bjerke. | Foto: Unsplash / Klokkr
Forteller i podcast.

Klokkr har tidligere skrevet om Urmaker Bjerkes syn på «flippere» som selger ettertraktede modeller for mer i bruktmarkedet enn de koster i butikk.

Les mer her: Dette sier Urmaker Bjerke om dem som «flipper» ettertraktede Rolex-modeller.

Dette er trolig representativt for de fleste forhandlere som selger klokke med venteliste.

Nylig utdypet Joakim Bjerke litt mer om hvorfor det er viktig for dem å slå ned på slik praksis.

– Det er jo sånn for vår del at vi selger en klokke til den samme prisen og sånn sett burde det ikke plaget oss så veldig at folk selger videre, men det er litt korttenkt. Vi har nå eksistert i 100 år og det er blant annet fordi man har kunder som har vært med i mange år. Da må man pleie kunder og jobbe med dem på en god måte og ha modeller de etterspør en gang i blant, sier han i en episode av Klokkepodden.

Merkene legger også føringer

Også merkene selv ønsker at populære modeller går til dem som faktisk skal bruke klokkene og ikke via et fordyrende mellomledd.

– Hvis alt er støvsugd av flippere så vil vi på kort sikt tjene de samme pengene, men på lang sikt så tror jeg vi sitter igjen med Svarteper. I tillegg legger leverandørene føringer på dette. De produserer klokker og inngår samarbeidsavtale med oss. Da er det vårt mandat å selge til sluttbrukere.

– Hadde de vært interessert i at vi skulle sende det videre til en ny butikk som skal selge til overpris så kunne de bare gjort det selv. De ønsker at produktene deres skal selges av folk som er trent opp, kurset og har urmakere, riktig utstilling og møbler. Da skal det selges til en kunde der. Det skal ikke sendes i en grå pappeske til en annen butikk i en bakgate uten urmaker som ikke har riktig kvalifikasjoner eller deler til å reparere den.

– De vil ikke at den klokken skal ha noe med slike butikker å gjøre og det legger litt føringer for oss. Da må vi gjøre en aktiv innsats for å motvirke at det skjer.

LES OGSÅ: Joakim Bjerke anbefaler syv undervurderte modeller

URMAKER BJERKE: Her ved administrasjonssjef Joakim Bjerke. | Foto: Klokkr

Sett denne?

Nyhet: Vi har laget en helt unik og vintage-inspirert Norge-NATO. Sjekk den ut her!