Nettbutikk

– Hvis du hadde sjansen til å kjøpe en Nautilus eller Hulk i butikk, hadde du seriøst ikke gjort det?

TO SVÆRT ETTERTRAKTEDE MODELLER: Patek Philippe Nautilus (t.v) og Rolex Submariner «Hulk». | Foto: Unsplash / Pixabay

– Hvis du hadde sjansen til å kjøpe en Nautilus eller Hulk i butikk, hadde du seriøst ikke gjort det?

TO SVÆRT ETTERTRAKTEDE MODELLER: Patek Philippe Nautilus (t.v) og Rolex Submariner «Hulk». | Foto: Unsplash / Pixabay
En klokke-flipper har latt seg intervjue.

Ettersom mange klokker har høyere etterspørsel enn tilbud er det flere modeller som kan selges dyrere i bruktmarkedet enn de koster ny hos forhandler. Det fører til at noen «flipper» klokkene.

Det vil si at man kjøper klokker som man selger videre for god profitt kort tid etterpå.

Dette er noe som klokkemerkene og forhandlerne ikke liker, men som er blitt en vanlig del av klokkeverden.

Nylig intervjuet Time and Tide en som gjør det som er beskrevet over og vedkommende hadde flere interessante synspunkter:

– Folk blir veldig moraliserende over dette. Men svar meg på dette: Hvis du hadde sjansen til å kjøpe en Nautilus eller en Hulk for listepris… Hadde du seriøst gitt fra deg den muligheten til å tjene det dobbelte av hva klokken koster?

Patek Philippe Nautilus og Rolex Submariner «Hulk» er blant de heteste klokkene på markedet og kan selges for tre og fire ganger mer enn nypris.

– Å si nei til en sånn sjanse er ikke bare dumt. Det er økonomisk uansvarlig! Enig? Si at du hadde hatt samme mulighet i aksjemarkedet eller i eiendom. Det er ikke noe galt i å flippe dette, så hvorfor er det så stor greie å gjøre det med klokker?

OVERLEVERING I BUTIKK: En heldig kunde henter ut en Rolex-klokke. | Foto: Rolex.com

Alle parter er en del av det

Intervjuobjektet mener alle sider av handelen er en del av problemet.

– Hele systemet med klokker er korrupt i min mening. Hvis du kjøper ettertraktede modeller fra visse merker, sorry, men da er du en del av det du også. Merkene lager en tilbudsmangel på deres mest populære modeller for å få dem til å fremstå mer eksklusive og forhandlerne tvinger kunder til å kjøpe annenrangsmodeller. Dette gjør de for å gi deg håpet om en bedre sjanse på en klokke du virkelig ønsker deg senere. Hele systemet stinker. Derfor trenger dere ikke skylde på meg for at jeg flipper en klokke. Når det kommer til hva som er galt med industrien er jeg langt nede på listen.

LES OGSÅ: Tidligere klokkeselger: – Slik får du kjøpt Rolex fra autorisert forhandler i 2022

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

Kjenner en AD

Vedkommende forteller videre at hen ikke er mangemillionær og derfor avhengig av å flippe for å kunne kjøpe klokkene som ønskes i samlingen.

– Jeg har alltid klokker og har en samling selv. Mesteparten er finansiert med flipping. Man er nødt til å være strategisk om man ikke er veldig rik.

– Det har seg sånn at jeg kjenner en hos en autorisert forhandler og han lar meg kjøpe en klokke i ny og ne. Jeg kjøper kanskje en klokke i året og flipper videre. Alt jeg gjør er å kapitalisere på den muligheten jeg har og jeg tror du ville gjort det samme. «Don’t hate the player, hate the game».

LES OGSÅ: Slik får du (kanskje) kjøpt Rolex ny i butikk

Sett denne?

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!