Nettbutikk

Hyller «oversett» nyhet fra Tudor: – Jeg hadde aldri forventet det

Nærbilde av mann med Tudor-klokke på armen.
TUDOR: Black Bay S&G. | Foto: Tudorwatch.com

Hyller «oversett» nyhet fra Tudor: – Jeg hadde aldri forventet det

Nærbilde av mann med Tudor-klokke på armen.
TUDOR: Black Bay S&G. | Foto: Tudorwatch.com
En klokke som ikke fikk all verden av oppmerksomhet.

Forrige uke lanserte flere store merker nye klokker da Watches & Wonders åpnet dørene i Geneve. Rolex og Tudor får som vanlig mye oppmerksomhet og vi har allerede skrevet flere artikler om nyhetene fra det søsknene.

Som her: Dette er de nye Rolex-modellene.

Og her: Tudor lanserte Rolex-«homage».

Hos Rolex var det oppgraderingen av Air-King og en ny GMT-Master som stjal overskriftene (samt hva som gikk ut av produksjon; mer om det her).

Tudor hadde helt nye Black Bay Pro og GMT «Root Beer» fremst på scenen.

I tillegg lanserte Tudor en linje innenfor den vanlige Black Bay-linjen i såkalt «S&G», eller Steel & Gold om du vil. Disse kom i størrelsene 31, 36, 39 og 41 millimeter i diameter. Nummer en og tre er helt nye størrelser.

LES OGSÅ: Våre fem favoritter fra Watches & Wonders 2022

Skryter av den minste varianten

På tampen av messen har Hodinkees Nick Marino hyllet en av modellene som fikk aller minst oppmerksomhet fra Tudor og Rolex: Førstnevnte sin Black Bay S&G i 31 (!) millimeter i diameter.

– Jeg er en liten mann og jeg kan like en liten klokke, men jeg hadde aldri forventet å gå hele veien ned til 31 millimeter. Det var før jeg prøvde den nye two-tone Black Bay 31. Plutselig begynte rommet å spinne. Mens mine kolleger beundret de voksne størrelsene som BB Pro og BB GMT, holdt jeg på å hyperventilere over en modell i barnestørrelse, skriver Marino i en artikkel hos Hodinkee hvor de trekker frem deres favoritter fra W&W 2022.

Av egen erfaring, med 32, 36 og 41-størrelsene i stål som fantes fra før, må undertegnede si at Black Bay-modellene alltid har båret stort i forhold til sin oppgitte størrelse.

– Det at den er liten virket ikke som en feil, men et valg. Noen i rommet så på håndleddet og sa «den ser bra ut på deg». Jeg svarte «JEG VET OG JEG VIL HA DEN». Etter å ha levert tilbake BB31 vandret jeg rundt på messen og så mange nydelige klokker, men nesten ingen gjorde like inntrykk på meg som denne gjorde. Dagen etter gikk jeg tilbake til Tudor-området for å besøke min lille klokke og se hvordan det gikk med den. Jeg savnet den allerede.

Prisen på modellen Marino snakker om er forøvrig 47 650 kroner.

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

NYE MODELLER: Tudor Black Bay S&G. | Foto: Tudor

Sett denne?

LES OGSÅ: Slutter å lage sin mest populære klokke: – Jeg beklager, men vi er sikre på avgjørelsen vår