Nettbutikk

Så ofte søkte nordmenn etter Rolex på Finn.no i 2021

FINN.NO: Et populært sted å kjøpe og selge klokker i Norge. | Foto: Faksimile / Unsplash

Så ofte søkte nordmenn etter Rolex på Finn.no i 2021

FINN.NO: Et populært sted å kjøpe og selge klokker i Norge. | Foto: Faksimile / Unsplash
Store tall.

Nordmenn blir stadig mer klokkeinteresserte. Mange kom seg gjennom pandemien ved å falle ned i klokke-kaninhullet og for mange dreier mye av hobbyen seg om kjøp og salg.

Her kommer Finn.no inn i bildet. Enten du drømmer om en ny bil, hus eller klokke, så har vel de fleste surfet fra annonse til annonse i timesvis på den svært populære markedsplassen.

Klokker, og spesielt Rolex, er noe av det mest populære på Finn.no. Kurven har vært stigende de siste årene, fortalte kommunikasjonsrådgiver i Finn, Adéle Cappelen Blystad, til TV2 nylig.

I 2021 ble det lagt ut hele 65 085 annonser i «klokker og ur»-kategorien.

– Ellers kan jeg også legge til at «Rolex» fortsatt er på søketopplisten, med over 800.000 søk i fjor, sier Cappelen Blystad.

Klokkr har tidligere skrevet om noen tips som er relevante om du skal bruke Finn til å selge klokken din: Selge klokke på Finn.no? Her er tre tips til hvordan du gjør et best mulig salg.

Omega-klokke på armen og to Finn-annonser.
FINN.NO: Et godt sted å selge klokker. | Foto: Unsplash / Finn.no

Advarer

På tross av stor interesse og mange annonser er det også noen negative sider ved at klokker har blitt så populært på plattformen. Ikke alle på Finn.no har gode intensjoner.

– Jeg pleier å si at man kjøper selgeren, ikke klokka. Jeg googler alltid selger nøye, forhører meg om referanser, eller kjenner selger personlig. Men samtidig kan man ikke være helt trygg, sier Sigmund Sagberg Andersen til samme nettsted.

Han står bak den populære Instagram-kontoen Oslokiropraktoren hvor han hyppig deler klokkebilder.

– Selv urmakere sliter med å se forskjell på de gode kopiene, og må åpne klokka for å avgjøre om den er ekte eller ei. Man kan forfalske garantikort, bokser og kvitteringer. Egentlig er man jo aldri helt sikker.

LES OGSÅ: Fire tips for å unngå å bli svindlet når du selger klokke på nett

Sett denne?

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!