Nettbutikk

Mener folk tar helt feil av omdiskutert klokkemerke

URMAKERI: Her fra Hublot. | Foto: Hublot

Mener folk tar helt feil av omdiskutert klokkemerke

URMAKERI: Her fra Hublot. | Foto: Hublot
Har hatt en aha-opplevelse.

De fleste store sveitsiske klokkemerkene lager fine klokker. Det er de fleste enige i. Et merke som derimot skaper større splid er Hublot.

Den relativt unge klokkeprodusenten blir ofte sett på som rebelske og laget «voldsomme» klokker til brask og bram.

Derfor har merket et mer frynsete rykte enn sine konkurrenter og Klokkr skrev tidligere i år om hvorfor Hublot har et så dårlig rykte blant klokkekjennere. Les mer om det her: Derfor har Hublot så dårlig rykte i klokkeverden.

Nylig tok det internasjonale nettstedet Hodinkee opp samme tema. Der hevdes det nemlig at «alle tar feil om Hublot».

– Det ble helt vanlig å prate dritt om Hublot. Å slakte deres store klokker og rare design. Men å se på Hublot på den måten er å bomme på det store bildet. Big Bang er ikke den eneste klokken Hublot lager. Ja, mange av klokkene deres er enorme, men vet du hva? Mange er ikke det.

Det skriver artikkelforfatter Danny Milton. Han mener den 38 millimeter store Classic Fusion oppsummerer hva han mener.

– Den har blitt en stor fascinasjon for meg. Det er ikke en klokke som markedsføres så mye, men nå har jeg funnet den. Jeg tilbragte nylig et par uker med denne klokken i titan og det forandret alt jeg trodde jeg visste om merket og klokke-entusiasmen min.

LES OGSÅ: Åtte norske profiler med Hublot på armen

Sammenlignes med Royal Oak og Nautilus

Så hva er egentlig så spesielt med denne modellen fra produsenten med et relativt dårlig renommé?

– Alt! For meg er Classic Fusion det entusiaster sier de vil at Hublot skal gjøre. Den føles som en vintage-klokke på armen, den er lett, har en enkel skive og riktige proporsjoner.

– Man trenger ikke være ekspert for å se likhetene med Royal Oak og Nautilus, men de klokkene koster det samme som et helt hus.

Classic Fusion koster forøvrig rundt 70 000 kroner i butikk og enda mindre på bruktmarkedet.

– Det jeg lærte av å bruke denne klokken er at når du blokkerer ut støy, og bare leter etter noe du liker, så kan du faktisk gjøre noen overraskende funn. Jeg gikk ned Hublot-tunnelen og kom ut med en ordentlig klokke som koster én tjuendedel av sportsklokkene som alle roper etter og ikke har råd til. Klokkesamlere leter konstant etter skjulte perler og dette er et slik tilfelle.

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?