Nettbutikk

Fire luksusmerker som får mye «hate»

URMAKERI: Her fra Hublot. | Foto: Hublot

Fire luksusmerker som får mye «hate»

URMAKERI: Her fra Hublot. | Foto: Hublot
Og her får du vite hvorfor.

Klokkr har tidligere skrevet om klokkemerker som folk elsker å hate på.

Du kan lese mer om det her: Klokkemerker folk elsker å hate.

På den listen var det flere merker som er veldig lavt på rangstigen i klokkeverden, som for eksempel Daniel Wellington.

Det svenske merket blir i stor grad regnet for å produsere moteklokker og er sånn sett ikke et «ordentlig» klokkemerke, ifølge mange kjennere.

Listen var uansett satt sammen av Teddy Baldassarre for noen år siden, men nylig publiserte han en ny video hvor han gikk gjennom luksusmerker som folk elsker å hate på.

Under ser du hvilke merker han trakk frem.

1. Hublot

– En av grunnene til at Hublot blir hatet på er på grunn av markedsføringen deres. De er ganske aggressive til et klokkemerke å være, spesielt innenfor sport. De har også gjort mange kjendis-samarbeid.

– En annen grunn kan være på grunn av designet. De har veldig store og «bråkete» klokker. I tillegg gir forsvarer de ikke nødvendigvis prisene de setter på klokkene sine i forhold til hva man får hos andre merker.

En Hublot-klokke foran Golden Gate Bridge.
HUBLOT BIG BANG: Her i en San Francisco-utgave. | Foto: Hublot.com

LES OGSÅ: Derfor har Hublot så dårlig rykte i klokkeverden

2. Rolex

– Rolex har like stor markedsandel som de neste fem (Cartier, Omega, Longines, Patek Philippe og Audemars Piguet) på listen. Med suksess kommer også noe motstand. Rolex er kanskje mer polariserende enn hatet. Det som trolig er hovedgrunnen til at Rolex får mye hat er tilgjengeligheten og mangelen på åpenhet. Jeg tror Rolex kunne eliminert endel negativt ved å være mer åpne om hvem som får kjøpe hva.

– Det at mange modeller koster to og tre ganger så mye brukt hjelper heller ikke. De har uttalt seg én gang om mangelen på modellene deres. Rolex er heller ikke det mest innovative selskapet og noen kan oppfatte dem som kjedelige. Til slutt handler det litt om hvem som kjøper Rolex sine klokker. Enhver som jobber seg opp litt penger ender fort opp med en Rolex på hånden.

ROLEX DAYTONA: Her med hvit skive. | Foto: Rolex.com

3. Panerai

– Panerai har mange legendariske modeller. Tidvis har de vært litt omtrentlig med hva de har kalt «in-house»-urverk og nesten blitt tatt i løgn. I tillegg leverte de klokker til feil side under andre verdenskrig.

– Designet er heller ikke helt for alle. Store klokker er ikke like populært som tidligere og de har ikke nødvendigvis prøvd å tilpasse seg at folk vil ha mindre klokker.

Panerai-klokke med bakgrunn av skinn.
PANERAI: Kjent for sine store og karakteristiske dykkerklokker. Her er modellen Luminor avbildet. | Foto: Unsplash

4. Shinola

– Shinola er mest kjent i USA. Hypen var stor i starten og merket har veldig fokus på Detroit. Dessverre er det noen spørsmålstegn om klokkene faktisk er lagd i USA. I tillegg er designet noe som ikke er veldig originalt og de låner flere velkjente trekk fra andre merker.

Under kan du Baldassarre gå enda mer i dybden på hvert merke og hvorfor de får en del hat.

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!