Nettbutikk

Spekulerer i om Swatch skal lage ny billigversjon med ekstremt anerkjent merke

NYTT MOONSWATCH-PROSJEKT: Denne gangen blir det kanskje med Audemars Piguet. | Foto: Swatch / AP

Spekulerer i om Swatch skal lage ny billigversjon med ekstremt anerkjent merke

NYTT MOONSWATCH-PROSJEKT: Denne gangen blir det kanskje med Audemars Piguet. | Foto: Swatch / AP
Som med MoonSwatch.

De fleste (klokkeinteresserte) kjenner til MoonSwatch. Swatch og Omega sitt samarbeid om å lage en rimelig utgave av sistnevntes ikoniske Speedmaster har vært den klart største snakkisen i 2022.

Med ganske likt design, helt likt kassedesign, billig quartz-urverk og en kasse laget av såkalt «Bioceramic» lagde Swatch en utgave av Speedmaster til 2500 kroner. Originalen koster 75 000 kroner i butikk.

Nå spekuleres det i om Swatch kommer til å samarbeide med andre merker om å gjøre et lignende prosjekt.

Klokkr har tidligere skrevet om at sjefen for Swatch Group – som eier både Swatch og Omega – har uttalt at de vurderte å lage rimeligere versjoner av både Omega Seamaster og Blancpain Fifty Fathoms, før de landet på Speedmaster.

I en nylig utgitt episode av Klokkelandslaget spekulerer de derimot i om Swatch kan finne på å samarbeide med selveste Audemars Piguet om en billigklokke.

Audemars Piguet er et svært anerkjent merke som lager klokker til flere hundre tusen kroner. De regnes også som en del av «Holy Trinity» sammen med Patek Philippe og Vacheron Constantin.

– Jeg tipper det mest nærliggende er Blancpain i en slags Swatch-utgave. Men de har også snakket om et annet sveitsisk merke som er mer high-end og da tror jeg det er AP. Det er egentlig det jeg tror, sier Tidssonen-grunnlegger Jon Henrik Haraldsen.

Deres toppsjef, Francois-Henry Bennahmias, er en stor samler av de rimelige klokkene og sånn sett gir et samarbeid mening. Han skal riktignok gå av til neste år.

– CEO i AP er jo personlig en veldig stor Swatch-samler. Det måtte være en sånn siste greie før han takker for seg. Han er jo ganske populær i systemet der uansett, så jeg tror han får viljen sin.

LES OGSÅ: Lever fortsatt MoonSwatch-hypen? Stort klokkenettsted har undersøkt saken

Royal Oak?

Dersom det ender opp med å bli samarbeid mellom Swatch og Audemars Piguet vil de fleste tenke i retning av Royal Oak.

– Kanskje de hadde kjørt en Offshore med gummireim, sier Haraldsen.

– Da er det bare å bestille flybilletter og kjøre rundt i Europa til der det er Swatch-butikker.

AUDEMARS PIGUET: Her ved en Royal Oak Offshore-variant med kronograf. | Foto: AP

Har uttalt seg positivt

Et eventuelt samarbeid er som nevnt bare spekulasjoner, men Bennahmias har tidligere uttalt seg svært positiv til MoonSwatch-lanseringen.

– Det samarbeidet er en fantastisk idé som ikke påvirker Omega sin integritet i det hele tatt – i motsetning til det som ble sagt. Hvorfor? Fordi det utdanner den yngre generasjonen om ikoniske og historiske klokkemodeller, sa han i et stort intervju med Luxurytribune.

BLACK WEEK: 25 % på alt i nettbutikken!

MOONSWATCH: Kaos utenfor Swatch-butikk i London på lanseringsdagen. | Foto: Klokkr / Swatch

Sett denne?